Meubel-Sale - Klassieke woonstijl

Klassieke woonstijl

Voel je rijk met een klassiek interieur

Hou je van een rijke en luxe uitstraling? Dan ben je vast gecharmeerd van een klassiek interieur. Bij deze woonstijl hoort een comfortabele en knusse inrichting met sierlijke elementen. Klinkt dat goed? Ontdek dan meer bij Meubelsale en vind de juiste meubels in klassieke stijl!

Klassiek interieur: de kenmerken van een eeuwenoude woonstijl

De klassieke woonstijl heeft een lange geschiedenis en vindt zijn oorsprong in de Renaissance. Nu nog steeds is deze manier van inrichten populair. Een klassiek interieur is namelijk tijdloos, sfeervol en gewoonweg mooi. De woonstijl kenmerkt zich door meubels in antieke stijl, zoals elegante houten kasten op pootjes of verlichting in de vorm van Tiffany-lampen.

Een klassiek interieur herken je ook aan de donkere kleuren, zoals zwart en bruin. Verder kun je deze inrichting een eigen karakter geven met sprekende kleuren. Voor een klassiek interieur in de woonkamer zijn bijvoorbeeld paarse velours gordijnen heel mooi. Of maak je klassieke interieur spannender met een bordeauxrode stoel. Verder kun je een klassieke stijl een luxe boost geven met de kleur goud. Denk aan gouden kandelaars of leg gouden kussens op de bank.  

Ook de materiaalkeuze speelt een belangrijke rol bij een klassieke inrichting. Tafels, kasten en stoelen horen van donkere houtsoorten te zijn, zoals eiken- of kersenhout. Maar ook marmer komt vaak terug in een klassieke woonstijl. Dat kan de voet van een vloer- of tafellamp zijn, of bijvoorbeeld het blad van de salontafel

Ontdek de ideale klassieke woonstijl voor bij jou thuis

Wil je variëren met een klassiek interieur? Dan kun je kiezen uit verschillende stijlen. Zo kun je je inrichting extra glamour geven met de zogenaamde Hotel Chic-stijl. Dit is een van de laatste trends op interieurgebied waarbij je probeert de sfeer van een luxe hotelkamer na te bootsen. 

Maar ook kun je een klassieke woonstijl landelijke allure geven. De klassieke en landelijke woonstijl hebben als overeenkomst dat er veel hout wordt gebruikt. Ook is er bij beide stijlen een belangrijke rol weggelegd voor woonaccessoires. Alleen zijn de kleuren van een landelijk interieur lichter, de decoraties romantischer en worden er veel natuurlijke materialen gebruikt. Je kunt een klassiek interieur van een woonkamer al snel een landelijke twist geven met een kastje in een lichte houtkleur. Of zet kandelaars van lichtgrijs natuursteen op tafel of leg een katoenen vloerkleed in gebroken wit op de vloer.

Tenslotte is er nog een modern-klassiek interieur. Hierin combineer je klassieke meubels en woonaccessoires met een moderne interieurstijl. Zo kun je een modern bankstel hebben met een dressoir in klassieke stijl. Of er hangt een antieke klok aan de wand, terwijl aan een andere muur een abstract kunstwerk schittert.

Vind alles voor een unieke klassieke stijl bij Meubelsale

Met alle mogelijkheden die er zijn, is er geen klassiek interieur hetzelfde. Ook jij kan creatief aan de slag gaan om je eigen klassieke stijl te creëren. Ben je bang dat je inrichting onoverzichtelijk wordt of niet de juiste look krijgt die je wil? Schakel dan de hulp in van Meubelsale. Onze medewerkers staan je graag telefonisch te woord, dus bel gerust naar onze klantenservice. Voor uitgebreid interieuradvies raden we je aan om een afspraak te maken met een meubeladviseur van Meubelsale. In een van onze showrooms krijg je dan alle tips die je nodig hebt voor een geslaagd klassiek interieur in je eigen woning. Ook kun je zelf op pad gaan naar Meubelsale en je volop laten inspireren door onze opstellingen van klassieke inrichtingen en ons royale aanbod aan klassieke meubels. Bovendien vind je bij ons alle woonstijlen onder een dak en dat tegen absolute bodemprijzen. Kom dus snel langs bij een van onze showrooms!

Meubelsale - Chair-LG-with-shadow

In het GRATIS magazine!

Lekker bladeren vanuit je luie stoel

Laat je inspireren door onze Pinterest borden

Populaire meubels

Bekijk de mooiste meubels van Meubelsale op Pinterest!

Meubelsale - Couch-LG

Meubelsale, dé interieur specialist

HET GROOTSTE ASSORTIMENT TEGEN BODEMPRIJZEN

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan

LAAGSTE PRIJSGARANTIE

Onze prijzen zijn lager dan welke meubelwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

PERSOONLIJK CONTACT

Bij ons staat de eigenaar altijd zelf in de winkel! Dat geeft net dat beetje extra aandacht en betrokkenheid

COMPLETE EN VERZORGDE SHOWROOMS

Naast online aanbieder hebben wij ook complete en verzorgde showrooms. Kun je de meubels ook even in het echt bekijken

BEZORGING MOGELIJK

Liever alles laten bezorgen? Geen probleem, zetten we het ook nog even in elkaar voor je!