Meubel-Sale - Vintage woonstijl

Vintage woonstijl

voor een duurzame woonstijl met een verhaal

Een vintage interieur bestaat uit oude meubels en accessoires van hoge kwaliteit. Maar deze woonstijl kun je ook prima combineren met moderne interieurstijlen. Wat de vintage woonstijl precies inhoudt, legt Meubelsale je graag uit. Bovendien vind je bij ons alles voor bij je vintage meubels!

Ontdek de mogelijkheden van een vintage interieur

Een vintage interieur is razend populair. Deze woonstijl geeft je inrichting echt karakter. Daarbij is vintage ook nog eens duurzaam, want het hergebruik van meubels en woonaccessoires staat centraal. Deze items moeten tussen de 40 jaar en 100 jaar oud zijn om vintage genoemd te kunnen worden. Een meubel of woonaccessoire ouder dan 100 jaar is de fase van vintage voorbij en hoort bij het antiek. Om de juiste vintage meubels en woonaccessoires te vinden, kun je naar een speciale vintage interieurwinkel gaan of je geluk beproeven op rommelmarkten en in tweedehandszaken. Voor de overige aankleding van je vintage inrichting kun je prima bij Meubelsale terecht. Want een vintage interieur hoeft niet volledig uit hergebruikte items te bestaan. Je kunt oude en nieuwe varianten namelijk mixen. Wel is het belangrijk dat je de juiste kleuren en materialen kiest. De vintage woonstijl is dus ideaal als je een interieur wilt met een rijke historie en een persoonlijke uitstraling.

Creëer je vintage woonstijl met passende kleuren en materialen

Voor een vintage interieur zijn het juiste kleurenpalet en materiaalkeuze belangrijk om de echte vintage uitstraling te krijgen. Typische vintage kleuren zijn aarde- en natuurtinten. Daarnaast kun je met pastel en wit werken. Streef je de stijl van de jaren 60 na? Dan horen daar felle kleuren bij, zoals oranje, geel en groen. Een vintage interieur bestaat verder voornamelijk uit natuurlijke materialen. Je vindt in deze woonstijl diverse houtsoorten, waardoor houten vintage meubels zowel donker als licht kunnen zijn. Kies bijvoorbeeld voor donkere kasten en lichtgekleurde tafels of andersom; het kan allemaal! De stoelen kunnen weer van rotan zijn en de woonaccessoires van natuursteen. Ook de bank hoort van natuurlijk materiaal te zijn. Banken die bekleed zijn met wol of leer geven de juiste uitstraling voor een vintage interieur. Om de vintage look compleet te maken, heb je verlichting in vintage stijl nodig. Meubelsale heeft daarvoor prachtige lampen in het assortiment.

Combineer vintage meubels met andere interieurstijlen via Meubelsale

Een vintage interieur kun je goed combineren met andere woonstijlen. Zo liggen retro en vintage dicht bij elkaar. Het verschil is dat het bij de retro stijl niet om echte oude meubels en woonaccessoires gaat, zoals bij vintage. Wel tref je nieuwe producten die gemaakt zijn in de stijl van decennia terug. Zo kun je een 80’s interior creëren met nieuwe meubels die de look hebben uit die periode. Ook gaat een vintage woonstijl goed samen met items uit de landelijke, industriële en moderne interieurstijl.

Of je inrichting geslaagd wordt, is afhankelijk van de juiste combinatie. Meubelsale kan je daar goed bij helpen. Zo kan een van onze meubeladviseurs je begeleiden bij het uitzoeken van de juiste meubels. Boek daarvoor eenvoudig via het webformulier een adviesgesprek over vintage in onze interieurwinkel, of bel naar onze klantenservice waar je ook terecht kunt voor allerlei vragen. Verder kun je zelf mooie voorbeelden van de vintage woonstijl ontdekken in ons assortiment. Kom daarvoor gewoon naar een van onze showrooms en zie wat er mogelijk is voor een stijlvol vintage interieur met een eigen karakter!

Meubelsale - Chair-LG-with-shadow

In het GRATIS magazine!

Lekker bladeren vanuit je luie stoel

Laat je inspireren door onze Pinterest borden

Populaire meubels

Bekijk de mooiste meubels van Meubelsale op Pinterest!

Meubelsale - Couch-LG

Meubelsale, dé interieur specialist

HET GROOTSTE ASSORTIMENT TEGEN BODEMPRIJZEN

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan

LAAGSTE PRIJSGARANTIE

Onze prijzen zijn lager dan welke meubelwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

PERSOONLIJK CONTACT

Bij ons staat de eigenaar altijd zelf in de winkel! Dat geeft net dat beetje extra aandacht en betrokkenheid

COMPLETE EN VERZORGDE SHOWROOMS

Naast online aanbieder hebben wij ook complete en verzorgde showrooms. Kun je de meubels ook even in het echt bekijken

BEZORGING MOGELIJK

Liever alles laten bezorgen? Geen probleem, zetten we het ook nog even in elkaar voor je!