Meubel-Sale - Industriële woonstijl

Industriële woonstijl

Geef je woning een stoere uitstraling met een industrieel interieur

Een fabriek is misschien niet per se de gezelligste plek. Toch is de industrie de inspiratiebron van een van populairste woonstijlen van het moment: een industrieel interieur. Hou je ook van deze robuuste look met zijn pure materialen? Ontdek dan meer over de stoere industriële woonstijl bij Meubelsale!

Industrieel: een woonstijl met een boeiende geschiedenis

De industriële woonstijl is uit nood geboren. In de Verenigde Staten was er aan het eind van de 19e en het begin van de 20e eeuw een tekort aan woningen. Tegelijkertijd stonden er fabrieken leeg. De oplossing lag voor de hand en de bedrijfspanden werden omgebouwd tot woningen. Tijdens de renovaties bleven echter veel ruwe materialen behouden, zoals baksteen, beton en staal. Ook de grote metalen lampen bleven hangen. De lofts, zoals dit soort woningen worden genoemd, werden populair. Het industrieel interieur was geboren, waarna de trend overwaaide naar Europa.

Bij de huidige industriële woonstijl draait het nog steeds om ruwe materialen. Denk daarbij aan een houten of betonnen vloer. Ook de plafonds zijn, anders dan bij andere interieurstijlen, open. Wat bijvoorbeeld goed past bij een industrieel interieur is dat je de ventilatiebuizen kunt zien. Verder zijn grote metalen ramen, open ruimtes en stalen trappen echte kenmerken van een industriële inrichting.

Zo pak je een industriële inrichting aan bij jou thuis

Voor een geslaagde industriële woonstijl hoef je niet in een oude fabriek te wonen. Ook in een rijtjeshuis kun je een bakstenen muur en een betonnen vloer creëren. Daarbij kun je met de juiste meubels, woonaccessoires en verlichting je interieur een industriële uitstraling geven. Daarvoor heb je vooral meubels nodig in natuurlijke tinten. Denk aan grijs, bruin, zwart, donkerblauw of donkergroen. Vind je dit allemaal wat te somber worden? Dan kun je vrolijke accenten toevoegen in de vorm van rode, oranje of gele woonaccessoires. Maar doe dit met mate, want een industrieel interieur is vrij minimalistisch.

Het materiaal van de meubels is ook belangrijk voor een industriële inrichting. Zo past een bruine leren bank perfect in een industrieel interieur voor je woonkamer. Kasten van robuust hout en metaal zijn ook zeer geschikt. Voor je eettafel kun je denken aan een exemplaar in betonlook. Combineer deze met royale stoelen met een leren bekleding en je hebt de juiste stijl voor een industrieel interieur. Wil je de industriële inrichting doortrekken naar de keuken? Dan vormen een betonnen werkblad en houten keukenkasten een mooie combinatie die perfect past bij een industriële woonstijl.

Ontdek een industrieel interieur dat bij je past

Wanneer je voor een industriële woonstijl kiest, kun je deze ook combineren met een andere woonstijl. Wil je bijvoorbeeld een warm industrieel interieur? Voeg dan elementen van de landelijke woonstijl toe, zoals rieten manden. Verder kun je een industriële inrichting ook lichter maken door deze te mixen met de Scandinavische woonstijl waarin veel wit voorkomt. Of maak het industrieel interieur in je woonkamer vrolijker met een bohemian touch door bijvoorbeeld exotische souvenirs te plaatsen.

Je ziet het, er is van alles mogelijk om jouw persoonlijke stijl te creëren voor je industriële inrichting. Vind je het moeilijk om je interieur zelf samen te stellen? Bel dan gerust met de klantenservice van Meubelsale. Of maak een afspraak met een van onze meubeladviseurs voor een uitgebreid en gratis advies. Wil je je eerst zelf rustig oriënteren op de mogelijkheden? Dan hebben we al verschillende voorbeelden van een industrieel interieur voor je samengesteld. Kom daarvoor gewoon langs in een van de showrooms van Meubelsale!

Meubelsale - Chair-LG-with-shadow

In het GRATIS magazine!

Lekker bladeren vanuit je luie stoel

Laat je inspireren door onze Pinterest borden

Populaire meubels

Bekijk de mooiste meubels van Meubelsale op Pinterest!

Meubelsale - Couch-LG

Meubelsale, dé interieur specialist

HET GROOTSTE ASSORTIMENT TEGEN BODEMPRIJZEN

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan

LAAGSTE PRIJSGARANTIE

Onze prijzen zijn lager dan welke meubelwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

PERSOONLIJK CONTACT

Bij ons staat de eigenaar altijd zelf in de winkel! Dat geeft net dat beetje extra aandacht en betrokkenheid

COMPLETE EN VERZORGDE SHOWROOMS

Naast online aanbieder hebben wij ook complete en verzorgde showrooms. Kun je de meubels ook even in het echt bekijken

BEZORGING MOGELIJK

Liever alles laten bezorgen? Geen probleem, zetten we het ook nog even in elkaar voor je!