Meubel-Sale - Scandinavische woonstijl

Scandinavische woonstijl

Scandinavisch interieur voor liefhebbers van licht en hout

Ben je praktisch ingesteld en hou je van een lichte omgeving? Dan voel je je vast thuis in een Scandinavisch interieur. Ontdek snel meer over Scandinavisch wonen en hoe je zelf zo’n fijne woonomgeving creëert. Meubelsale helpt je op weg met informatie en mooie Scandinavische meubels!

Geniet van een lichte omgeving met Scandinavisch wonen

Scandinavisch design is een populaire woonstijl die in het hoge noorden van Europa is ontstaan. De dagen zijn daar in de winter erg kort. Ook zijn er veel bossen, waardoor hout rijk voorradig is. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel hout en licht de kenmerken van een Scandinavisch interieur zijn. Verder speelt functionaliteit een belangrijke rol en zul je in een Scandinavische woonstijl daarom niet snel overbodige zaken tegenkomen. Dat wil niet zeggen dat een Scandinavisch interieur ongezellig is. In landen met lange donkere winters moet je juist zorgen dat het binnen sfeervol is. Bij Scandinavisch wonen doe je dat bijvoorbeeld met woonaccessoires van leer, wol, linnen en katoen. Deze natuurlijke materialen kun je naast hout terugvinden in Scandinavische meubels. Bekijk bijvoorbeeld ons aanbod aan banken en ontdek mooie exemplaren van stof. Overigens doe je met de aankoop van Scandinavisch meubilair een goede aanschaf. De woonstijl staat namelijk bekend om zijn duurzaamheid en tijdloosheid. Je kunt dus lang met je nieuwe meubels doen.

De slimme mogelijkheden van een Scandinavisch interieur

Zoals gezegd speelt licht een belangrijke rol in een Scandinavisch interieur. Dat komt niet alleen binnen door grote ramen, maar uit zich ook in het kleurenpalet van het interieur. Wit is bijvoorbeeld erg belangrijk bij Scandinavisch wonen. Verder komen lichte natuurtinten terug, zoals beige en lichtgrijs. Daarnaast kun je bij een Scandinavische woonstijl spelen met lichte pasteltinten zoals zachtroze of zachtgroen. 

Ook in het hout komen vooral lichte kleuren terug. Donkere eiken kasten of tafels zul je daarom niet snel aantreffen in een Scandinavisch interieur, maar wel meubels van berken- of beukenhout. Bij voorkeur is ook de vloer van een lichte houtsoort gemaakt. 

Door alle lichtheid is de Scandinavische woonstijl ideaal als je een kleinere woonruimte hebt. Door de lichte kleuren lijkt je woning namelijk groter. Of richt een bepaalde donkere ruimte in met Scandinavisch design. Heb je een kookvertrek aan de noordkant van je woning? Maak de plek dan optisch lichter met een Scandinavische keuken.  

Verder zijn Scandinavische meubels comfortabel, maar niet pompeus. Veel tafels en stoelen zijn daarom ook geschikt voor kleinere woningen. Maar zoek je passende meubels voor een royale woon- of slaapkamer met een Scandinavisch interieur? Dan vind je die ook bij Meubelsale.

Ontdek jouw woonstijl bij Meubelsale

Een Scandinavische woonstijl kun je goed combineren met andere woonstijlen. Geef een Scandinavisch interieur een moderne touch met felgekleurde stoelen met een strak ontwerp. Of kijk bij onze verlichting naar industriële lampen voor een stoer accent. Hou je meer van een beetje romantiek? Kussens met een bloemetjesdesign vormen dan de juiste woonaccessoires. 

Scandinavisch wonen kun je dus helemaal naar je eigen hand zetten. Zeker als je bij Meubelsale gaat shoppen, waar je alle woningstijlen bij elkaar vindt. Bovendien krijg je bij ons gratis advies. Heb je een simpele vraag, dan kun je ons gewoon bellen. Wil je graag ontdekken welke Scandinavische meubels het beste bij je woning en lifestyle passen? Dan hoef je alleen maar een afspraak te maken met een van onze meubeladviseurs voor een gratis en persoonlijke begeleiding. Of ontdek wat voor mooie meubels we hebben voor een Scandinavisch interieur en kom snel langs een van de showrooms van Meubelsale

Meubelsale - Chair-LG-with-shadow

In het GRATIS magazine!

Lekker bladeren vanuit je luie stoel

Laat je inspireren door onze Pinterest borden

Populaire meubels

Bekijk de mooiste meubels van Meubelsale op Pinterest!

Meubelsale - Couch-LG

Meubelsale, dé interieur specialist

HET GROOTSTE ASSORTIMENT TEGEN BODEMPRIJZEN

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan

LAAGSTE PRIJSGARANTIE

Onze prijzen zijn lager dan welke meubelwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

PERSOONLIJK CONTACT

Bij ons staat de eigenaar altijd zelf in de winkel! Dat geeft net dat beetje extra aandacht en betrokkenheid

COMPLETE EN VERZORGDE SHOWROOMS

Naast online aanbieder hebben wij ook complete en verzorgde showrooms. Kun je de meubels ook even in het echt bekijken

BEZORGING MOGELIJK

Liever alles laten bezorgen? Geen probleem, zetten we het ook nog even in elkaar voor je!