Meubel-Sale - Bohemian woonstijl

Bohemian woonstijl

geef je woning een relaxte twist

Een bohemian interieur geeft je het gevoel alsof je altijd op reis bent, terwijl je je toch thuis voelt. Hoe dat kan? Meubelsale verklapt je graag de kenmerken van een bohemian interieur. Lees daarom snel verder over de bohemian woonstijl en bekijk ook ons assortiment voor de mooiste bohemian meubels!

De bohemian stijl: voor een grenzeloze inrichting

Een bohemian interieur, ook boho interieur genoemd, heeft een lichte rustige basis. Je zou dit misschien niet verwachten omdat het uiteindelijke resultaat van de bohemian interieurstijl een kleurrijk geheel is. Dat laatste bereik je met de decoratie. Woonaccessoires in opvallende kleuren en exotische prints horen namelijk helemaal thuis in een boho interieur. Dat deze interieurstijl bohemian wordt genoemd, is niet verwonderlijk. In de 19e eeuw waren er in Frankrijk opstandige groeperingen met vrijheidslievende en kleurrijke figuren. De huidige boho lifestyle is hiervan afgeleid. Bij deze levensstijl spelen onder andere ongebondenheid, liefde voor de natuur en optimisme een belangrijke rol. In een bohemian interieur komen al deze elementen terug. Zo heb je alle vrijheid om verschillende stijlen, kleuren en patronen met elkaar te combineren. Daarbij kun je ook invloeden uit exotische landen halen. Dus heb je nog mooie vondsten van je verre reizen? Laat ze dan vooral shinen in je bohemian interieur.

Stel je ideale bohemian interieur samen

Voor een goede start van je bohemian woonstijl heb je lichte en natuurlijke materialen nodig. Riet, rotan, hout, bamboe, katoen, wol en linnen passen prima in een bohemian interieur. Geschikte bohemian meubels zijn bijvoorbeeld katoenen banken, rieten stoelen, bamboe tafels en houten kasten. Wanneer je je bohemian interieurstijl gaat decoreren, dan komen naast de natuurlijke materialen ook de opvallende bohemian kleuren in beeld. Leg bijvoorbeeld een kleurrijk wollen kleed op de vloer en linnen kussens met exotische prints op de bank. Werk ook met opvallende plaids en wandkleden om de vrolijke uitstraling van de bohemian stijl te versterken. Neem deze in mooie bohemian kleuren, zoals geel, rood of turquoise. Ook de verlichting heeft een eigen stijl in een bohemian interieur. Lampen met kappen van gevlochten bamboe of riet matchen perfect bij bohemian meubels. Bovendien zijn deze lampen ontzettend sfeervol, doordat het licht mooi verspreid door de openingen van het riet of bamboe schijnt. Vergeet bovendien niet om de natuur in huis te halen met weelderige kamerplanten. Kies voor tropische exemplaren voor een extra exotische twist in je boho interieur.

Ontdek alles voor je bohemian interieurstijl bij Meubelsale

De bohemian stijl is zeer geschikt om te mixen met andere woonstijlen. Houd je van een lichte inrichting? Laat je bohemian interieur dan gedeeltelijk inspireren door de Scandinavische woonstijl. Ben je dol op meubels of woonaccessoires met een verhaal? Voeg dan meerdere elementen uit de vintage interieurstijl toe. Maar ook kun je je inrichting een strakkere look geven met invloeden uit de moderne woonstijl

Wat er allemaal mogelijk is, vertellen de medewerkers van Meubelsale je graag. Bel voor een antwoord op je vragen over de bohemian woonstijl daarom gerust naar de klantenservice. Of boek een afspraak met een van onze meubeladviseurs voor een deskundig en gratis advies. Bovendien bieden we je een rijke inspiratiebron met onze royale collectie bohemian meubels, maar ook met ons overige meubilair. Bij ons vind je namelijk alle woonstijlen onder één dak, zodat je alle mogelijkheden hebt voor het samenstellen van je eigen bohemian interieur. Kom dus snel langs in een van de showrooms van Meubelsale!

Meubelsale - Chair-LG-with-shadow

In het GRATIS magazine!

Lekker bladeren vanuit je luie stoel

Laat je inspireren door onze Pinterest borden

Populaire meubels

Bekijk de mooiste meubels van Meubelsale op Pinterest!

Meubelsale - Couch-LG

Meubelsale, dé interieur specialist

HET GROOTSTE ASSORTIMENT TEGEN BODEMPRIJZEN

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan

LAAGSTE PRIJSGARANTIE

Onze prijzen zijn lager dan welke meubelwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

PERSOONLIJK CONTACT

Bij ons staat de eigenaar altijd zelf in de winkel! Dat geeft net dat beetje extra aandacht en betrokkenheid

COMPLETE EN VERZORGDE SHOWROOMS

Naast online aanbieder hebben wij ook complete en verzorgde showrooms. Kun je de meubels ook even in het echt bekijken

BEZORGING MOGELIJK

Liever alles laten bezorgen? Geen probleem, zetten we het ook nog even in elkaar voor je!