Meubel-Sale - Botanische woonstijl

Botanische woonstijl

Woon in het groen met een botanisch interieur

Heb je groene vingers en ben je graag in de natuur? Dan voel je je vast helemaal thuis in een botanisch interieur. Hierbij draait het om natuurlijke materialen en planten. Lees bij Meubelsale snel meer over botanisch wonen en ontdek ook onze mooie botanische meubels!

Een botanische woonstijl: meer dan planten alleen

Een botanisch interieur gaat verder dan een paar mooie kamerplanten. Botanisch betekent namelijk plantkundig en daar is deze woonstijl helemaal op gebaseerd. Naast planten in allerlei soorten en maten, zijn ook de woonaccessoires afgestemd op de plantkunde. Zo kun je in een botanische woonkamer kussens met prints van bladmotieven tegenkomen of prenten van planten aan de muur zien hangen. Behalve dat de woonaccessoires geïnspireerd zijn door plantkunde, is de kleur groen een belangrijke voorwaarde voor een botanisch interieur. Deze mag je in verschillende tinten laten terugkomen. Daarnaast kun je combineren met wit en lichte aardetinten. Naast groen en planten, spelen natuurlijke materialen een belangrijke rol. De kenmerken van een botanisch interieur zijn bijvoorbeeld meubels van blank hout, riet of bamboe. Rotan stoelen, bamboe kasten en houten tafels passen allemaal perfect in een botanische woonstijl. Voor een bank kun je denken aan een exemplaar dat is gemaakt van een natuurlijke stof, zoals katoen. 

Verrijk botanisch wonen met woonaccessoires en verlichting

Een botanisch interieur kun je afmaken met de juiste accessoires en verlichting. Leg bijvoorbeeld een sisal kleed op de vloer en zet een paar mooie rotan manden in de hoek. Met al dat groen heb je natuurlijk ook mooie plantenpotten nodig. Terracotta hoort echt bij een botanisch interieur, dus zet meerdere planten in terracottapotten. Maar ook kun je het groene effect versterken door planten op diverse hoogtes te plaatsen. Zet ze bijvoorbeeld op plantenstandaards of hang ze op in plantenhangers. Daarnaast kun je variëren met grote en kleine planten: van cactus tot varen en van vingerplant tot papyrus. Door verschillende plantensoorten te gebruiken, creëer je een sfeervolle en afwisselende groene oase. Spelen met het groen van je botanische interieur kan ook heel goed via je verlichting. Zo kun je sommige planten letterlijk in de spotlights zetten. Richt bijvoorbeeld een lichtstraal op de trots van je plantenverzameling. Maar ook kun je een verzachtend effect creëren door een of meerdere plantjes te koesteren met een sfeervol lichtje. 

Ontdek mooie voorbeelden van een botanisch interieur bij Meubelsale

Met een botanisch interieur kun je alle kanten op. Daardoor kun je deze interieurstijl makkelijk combineren met andere woonstijlen. Maak je botanische interieur bijvoorbeeld stoerder met invloeden uit de industriële woonstijl. Meubels en accessoires van onbewerkt hout, staal en beton zijn bijvoorbeeld echte kenmerken van een industrieel interieur. Combineer je deze met je planten en groene inrichting? Dan heb je geen botanische woonstijl meer, maar woon je in een urban jungle. Een botanisch interieur is ook goed te combineren met de nostalgische accenten van de vintage woonstijl. Of voeg exotische accessoires toe voor een link met het bohemian interieur. Als je van planten houdt, kun je dus allerlei soorten plantenrijke interieurstijlen maken. Meubelsale helpt je daar graag bij. Je vindt bij ons niet alleen de botanische meubels, maar ook een flinke dosis kennis. Bel ons daarom op als je vragen hebt. Of maak een afspraak voor een gesprek met een van onze meubeladviseurs. Ook kun je via onze meubelopstellingen zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van botanisch wonen. Kom daarvoor gewoon naar een van de showrooms van Meubelsale! 

Meubelsale - Chair-LG-with-shadow

In het GRATIS magazine!

Lekker bladeren vanuit je luie stoel

Laat je inspireren door onze Pinterest borden

Populaire meubels

Bekijk de mooiste meubels van Meubelsale op Pinterest!

Meubelsale - Couch-LG

Meubelsale, dé interieur specialist

HET GROOTSTE ASSORTIMENT TEGEN BODEMPRIJZEN

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan

LAAGSTE PRIJSGARANTIE

Onze prijzen zijn lager dan welke meubelwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

PERSOONLIJK CONTACT

Bij ons staat de eigenaar altijd zelf in de winkel! Dat geeft net dat beetje extra aandacht en betrokkenheid

COMPLETE EN VERZORGDE SHOWROOMS

Naast online aanbieder hebben wij ook complete en verzorgde showrooms. Kun je de meubels ook even in het echt bekijken

BEZORGING MOGELIJK

Liever alles laten bezorgen? Geen probleem, zetten we het ook nog even in elkaar voor je!